Pes Segera

Memasak dengan cepat dan mudah tanpa perlu menumis. Tidak ada MSG dan bahan pengawit. Keluaran bumiputera. Bersih - halalan thoyyiban.
PES MASAK MERAH
PES KARI DAGING / AYAM


PES KARI IKAN
1. Memasak dgn cara yag cepat sebab TAK PERLU tumis.
2. Hanya kacau sebentar hingga pecah minyak semula.
3. Kecutkan sebentar daging ayam atau isi ikan.
4. Letak santan cair ikut kuantiti kuah dan bahan2 tambahan lain.
5. Akhir sekali baru letak santan pekat, ikut pekat kuah.
6. Tambah asam garam jika perlu.
Pes kari daging:
1. Boleh guna utk kuah mee kari. Hanya tambah serbuk kunyit.
2. Utk masak rendang. Blend serai, lengkuas, halia dan bawang. Tambah sedikit kerisik.
3. PES SAMBAL boleh guna utk masak merah. Tambah serai katuk. Blend extra bawang dan buah keras. Letakkan santan pekat, tomato soup dan kunyit serbuk.